lördag, december 01, 2007

Ingrid Betancourt


Det pågår en debatt i vårt land om hur man hanterar historien om politiskt förtryck i ett historiskt sammanhang.Allt började med att Göran Persson ville belysa nazismens historia och dess brott mot mänskligheten.
Naturligtvis restes strax krav på att man också borde granska kommunismens förbrytelser men intresset för detta har varit minst sagt lågt.Vi har bla. ett parti i riksdagen (VP fd vpk-skp)som i grunden inte gillar detta därför att det tvingar fram avslöjanden om deras partis förflutna.
Tyvärr behöver vi inte ens rota i vp:s brottsliga historia på 30 talet utan vi behöver bara gå några år bakåt och se hur man i praktiken medverkar och ekonomiskt stödjer mord o terror.FARC i Columbia är en rörelse som har fått pengar i åratal av VP:s medlemmar.Farc har mördat tusentals oskyldiga samt kidnappar och håller individer i fångenskap i åratal .Bla politikern Ingrid Betancourt vilken nu har hållits fängslad i fem år.
Det är en skam att ett Svenskt riksdagsparti inte kan avhålla sig från stöd till mördarorganisationer.Det är samma sak, vilket jag skrev om i ett tidigare inlägg,att Jan Myrdal tillåts åka runt på skolor som en medborgare vilken som helst.Han har i alla år stött och stödjer en politik där man mördar människor.Hans stöd för Pol Pot och massakern i Kambodja borde för all tid ha inneburit att inte några demokratiska krafter någonsin anlitar honom som föreläsare.Så har man alltid behandlat nazister och så borde naturligtvis även kommunister behandlas.Mord är mord liksom tortyr alltid är tortyr!

Bilden på Ingrid Betancourt är ett bevis på obarmhärtigheten hos Farc.Hon sitter här med handfängsel, mager och drabbad.Kan Lars Ohly mfl diktaturkramare någonsin känna någon skuld till att deras pengar har bidragit till att denna stackars kvinna sitter så här?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate