måndag, november 19, 2007

Åtala Jan Myrdal mfl



Röda Khmerledare gripen

Khieu Samphan, statschef i Röda khmerernas regim i Kambodja på 1970-talet, greps på måndagen av den FN-stödda tribunalen som upprättats för att rannsaka de forna terrorledarna.
76-åringen hämtades av ett 30-tal poliser på det sjukhus dit han fördes i onsdags efter en kollaps.

En talesman för tribunalen bekräftade gripandet och sade att "domstolen fullföljer sina åligganden smidigt".

Khieu Samphan är den siste av rödakhmerregimens fem högsta kadrer som har arresterats inför rättegångarna som ska börja nästa år. I förra veckan greps två forna rödakhmerministrar, Ieng Sary och hans hustru Ieng Thirith. Båda anklagas för krigsförbrytelser och brott mot mänskligheten under sin tid vid makten 197579.

Tidigare i år arresterades Röda khmerernas ideolog Nuon Chea och fängelsechefen Duch, även de anklagade för brott mot mänskligheten.

Alla gripna anses enligt domstolens handlingar bundna vid rödakhmerregimen gärningar då den lät mörda, fängsla och förslava människor och sätta dem i tvångsarbete.

Detta stod idag i DN men det borde ha stått i tidningarna för många år sedan.Att komma 30 år efteråt är absurbt.Ungefär som om man skulle ha tagit Göring,Himler mfl 1975!

Alla medlöpare i Sverige med författaren Jan Myrdal i spetsen borde också åtalas för deras medhjälp åt banditerna i Kambodja.
Att människor som i åratal hyllar massmord fortfarande lever i respekt och anlitas av skolor att föreläsa är groteskt.Vem skulle komma på tanken att bjuda in en aktiv nazist att föreläsa på en högskola?
När det gäller dessa sk "vänstermänniskor" så är de aldrig granskade på samma sätt som andra extrema individer.
Myrdal har i kraft av sitt släktskap med bägge fd statsråden Alva o Gunnar Myrdal alltid varit fredad av den socialdemokratiska rörelsen.
Det är mer än skamligt!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate