måndag, november 12, 2007

Ett dilemma!

Vi vet att flyget skitar ner miljön mer än något annat och nu ska EU försöka komma fram till en lösning!

Det första man kan slå fast är att tex inrikesflyget borde kunna halvera sina flygningar mellan vissa flygplatser.Det är ingen tidsvinst att flyga mellan Malmö-Stockholm eller Stockholm -Göteborg.Tåget tar en dit snabbare om man räknar på den totala tiden.
Situationen blir knepigare vad gäller tex chartertrafiken,vissa röster har höjts att man ska ta ut ännu mer skatt på dessa resor så att man på detta sätt får färre passagerare.Dvs färre flyg skulle gå till de stora turistmålen.
Som vanligt så drabbar det den vanlige "Svensson" som på ett någorlunda billigt sätt har kunnat komma till andra länder.
Resultatet blir som vanligt att de som tjänar mycket kan fortsätta att resa medan vi andra snällt får stanna hemma och glatt säga att vi minsann värnar miljön.
Någon sa att klassamhället är avskaffat,den personen har färgade glasögen på sig för visst råder det i alla frågor exakt samma frågeställning.Pengar ger makt och fördelar på alla områden.
Pengar ger förtur till sjukvård,resor,krogar,bilar!

Jag och många med mig inser att miljön kräver sitt men ingen vill i det personliga göra uppoffringar.Alla bilar som rullar varje helg till de stora varuhusen utanför städerna är väl ett bevis för detta.
Höjer man bensinpriset så drabbas återigen de vanliga löntagarna medan de bättre bemedlade rycker på axlarna,priset på bensin intresserar dem lika lite som vad en liter mjölk kostar.

En gammal sanning lyder som så "hur vi än vänder oss så har vi ändan där bak"!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate