onsdag, september 05, 2007

Försvarsminister Odenberg avgår!

Odenberg ställdes inför ett faktum och blev på det sättet tvingad att avgå!
"Nu har det mest otroliga inom försvarsmakten inträffat,en borgelig regering med en statsminister och tillika finansminister av moderat ursprung ska skära ner på anslagen med åtskilliga miljarder!

Att vi har ett Ryssland som mer o mer uppträder på ett arrogant och agressivt sätt tycks inte bekymra vår regering.De militära experter vi har är ytterst kritiska mot regeringens nedskärningar och undrar vad de har lärt av historien .I slutet av 20-talet så gjorde man samma sak och ansåg att Herr Hitler bara var en parentes i historien, vi vet bättre idag. Men, vad vet vi om Herr Putkin?
Hade den borgeliga regeringen åtminstone varit så pass modiga så att de hade anslutit Sverige till Nato och på det sättet stärkt vårt försvar då hade man också kunnat titta på tex våra kostnader för anskaffningen av diverse krigsmateriel."


Detta skrev jag för några dagar sedan och försvarsministern Odenberg ser tydligen problemet med nedskärningarna på ungefär samma sätt .
Vad hade han att välja på då som minister? Sitta kvar och bli överkörd av en regering som snart har förbrukat allt förtroende ?
Det är sorgligt att skåda dessa borgeliga regeringar vilka inte kan dra åt samma håll.Samma sak blev det på sjuttiotalet där centerns Statsminister Fälldin tom. gick ut och ljög om kärnkraften.
Nuvarande regering framstår också som en regering som egentligen inte vågar att föra en borgelig politik.När man säger sig sänka skatten så höjer man andra avgifter och skatter så i slutänden så betalar vi lika mycket.Vi pensionärer är dessutom satta i en skattestrykklass för oss själv.Inga sänkningar alls till oss trots att vi under vårt arbetsliv har fått försaka så mycket för att bygga upp landet!
Man är lika god kålsupare som sossarna och det enda som återstår för oss i nästa val är att rösta in ett parti bestående av pensionärer som slåss för våra villkor.Vi kommer att vara många i nästa val!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är lustigt men ganska olustigt när ekonomer styr över säkerhetspolitiska frågor, kan man kort säga.. Här i Karlskrona lär väl vågorna gå höga om man drar undan möjligheten för Kockums att fortsätta utveckla ytstridsfarty och/eller ubåtar till ett förvisso anseenligt pris, men ändock ett pris som torde vara bra mycket lägre än att köpa sina ubåtar/ytstridsfartyg på öppna marknaden, ungefär som en matkasse på ett storköp... Det är ju inte minst illa, då svenska skattemedel hamnar rakt ner i det internationella militärindustriuella komplexets fickor... Där de passar illa!
Jag tror tyvärr inte att ett pensionärsparti kan bidra med så mycket dock - inte mer än att åstadkomma ännu mera röra i ankdammen, och ännu starkare krav på ett tvåpartisystem i förlängningen. DET vore DÖDEN för demokratin det! Pest eller Kolera blir till Pest eller Pest alternativt Kolera eller Kolera.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate