lördag, juli 21, 2007

Firefox (Mozilla)



Sitter och läser ett nytt telegram från USA där de redovisar intressant statestik från Eu och vilken browser vi använder när vi går ut på internet!

Det skiljer oerhört mellan våra olika länder tex så använder ca 13 % i Sverige Firefox men i Finland hela 41 %.
I det forna östeuropa ligger nästan alla länder över 39 % och Slovenien toppar listan med hela 47.9 %.
Om man lägger ihop alla länder så ser det ut så här: Under 2006 var det 21.1 % användare av Firefox .I början av juli i år så har det stigit till 27.8 % och det är inte dåligt.
Äntligen har Internet Explorer fått sig en match ute i Europa men man måste ställa sig frågan varför internetanvändarna i vårt land är så fixerade vid IE? I början av juli så hade IE 10 svåra säkerhetsfel rapporterade och så har det sett ut under många år.
Att göra bankärenden via Internet Explorer är något jag aldrig skulle göra allra minst över det ihåliga Microsoftsystemet.

Frågan man kan ställa sig är varför just folket i de forna kommuniststaterna misstror Microsoft mer än vad svenskarna gör??

Det finns en mycket bra annan webläsare från Mozillafolket vilken heter Seamonkey,den har ett mailsystem för pop3 med spamskydd som går att aktivera .
Annars rekomenderar jag mailsystemet Thunderbird vilket också ingår i mozillasfären.
Istället för länkar så uppmanar jag den intresserade att "googla" istället på namnen.

Fördelen med Mozillas programvaror är att det finns oändligt med fria insticksprogram vilka många gånger är till stor hjälp och bekvämlighet.Man får webläsaren så som man själv vill ha den både till utseendet och till det praktiska.

Om man som jag går över till att använda operativsystemet Linux så slipper man IE naturligtvis och Firefox ingår naturligt från början!



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate