söndag, juni 17, 2007

Talibaner


Slår på radion i morse och möts i mina öron av nyheten att en självmordsbombare i Kabul har dödat ca 35 människor i en buss.Ligger där halvvaken och känner hur jag har ett hat pyrande inom mig mot dessa fanatiska män vilka utför sånt här.
Kommer och tänka på vad en vän till mig berättade från ett offentligt bad här i Stockholm.En muslimsk familj var vid badplatsen,mannen i familjen hade badbyxor medan kvinnorna hade långa klänningar och sjal virad runt huvudet.Mannen kunde bada som en normal människa medan den ena kvinnan gick i vattnet med sin klänning o sjal.Hon råkade då tappa sjalen i vattnet varvid en av de unga kvinnorna på stranden blev våldsamt upprörd över att kvinnan blottade sitt hår.
Är det redan här på detta stadium som fanatismen föds?
Sedan kan man alltid fundera över varför mannen kan blotta hela sin kropp inför andra ? Kan inte kvinnor bli påverkade av hans kropp och hår eller vad de nu anser vara upphetsande.
Nej,allting sånt här är vidskepelse och sedan när denna vidskepelse används i politiska syften det är då det blir farligt.
Nu ser vi dagligtvis hur fanatiker i Ghaza,Irak,Afganistan mfl länder använder sig av människor som låter sig ledas av okunskap och vidskepelse för att en klick individer vill tillskansa sig makt och pengar.
Ibland undrar jag vad "den enkle" muslimskt troende anser om utvecklingen i världen.Vi varken hör eller ser några reaktioner trots att vi har en rätt så stor grupp muslimer i vårt land.Varför?

3 kommentarer:

Peter sa...

Uppskattar mycket att du dà och dà tittar pà min blog - och ibland kommenterar. Jag "hälsar pà" hos dig dà coh dà och hàller med om mycket (det mesta), du sà engagerat uttrycker. Jag kommenterear inte sà mycket. Efter 33 àr utanför Sverige är det svàrt att rikgtig hänga med i den svenska debatten och därför avstàr jag oftast. Det betyder definitivt inte att jag tycker det är ointressant!

hogrelius sa...

Tack ska du ha.jag försöker att åtminstone en gång om dagen kolla de bloggar jag tycker om.Nu har jag haft lite bråda dagar för jag har precis färdigställt senaste Debian Linux på min ena dator.skriver f.ö. från den nu för nu funkar den som en klocka .De flesta av de gratisprogram av Linuxmodell som kommer nu är mycket bra att använda.Har den senaste tiden testat ungefär 8-10 olika uppsättningar men rekomenderar fortfarande Ubuntu eller Debian.de är ju rätt så lika för Ubuntu bygger till stora delar just på Debians kärna.Bägge använder Gnome eller KDE också.Mozilla firefox finns numera på samtliga paket!

hpy sa...

Kan saga lite som Peter, det ar svart att kommentera den svenska debatten. Jag har visserligen inte varit borta fran den i 33 ar som Peter, men jag har ju aldrig bott i Sverige. Med Peter har jag en annan sak gemensamt fastan jag flyttade hit for endast 30 ar sedan. Det var for 33 ar sedan jag flyttade till Belgien. Om det nu gar att kalla gemensamt eftersom han aldrig har bott dar. Nej, det var siffran 33 det gallde.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate