måndag, juni 18, 2007

Hivsmittan på frammarch i Sverige återigen!


Totalt har det funnits 7.500 smittade i vårt land,idag är siffran 4000.Var och en kan se att det innebär 3500 döda i denna förfärliga sjukdom.

Tyvärr är det många unga individer som drabbas nu,se bara historien om de unga tonåringarna som en kille raggade upp på sajten Lunarstorm och smittade dem.Kunskapen om att man ska använda kondom verkar att vara bortblåst.

I Stockholm finns dessutom återigen en grupp sprutnarkomaner vilka har smittats., tydligen har delat spruta!
I Malmö-Lundområdet har man sedan många år fört en klok politik och tillåtit att narkomanerna fått gå till sjukvården och få rena "verktyg"!
I Stockholm finns ett motstånd från en rätt stor grupp politiker med FP:s Birgitta Rydberg i spetsen.Deras ohållbara argument visar nu vad det leder till.Fler svårt sjuka vilka måste få en mycket dyr bromsmedicin.
De tror att det blir fler narkomaner om man tillåter rena sprutor. I botten ligger nog ren moralism och dessvärre även hos en del en likgiltighet inför dessa stackars utslagna människor.
En alkoholist får rena glas när han går ut på krogen för att missbruka och det tycker ingen är fel men när det gäller sprutnarkomaner då ska andra primitiva uppfattningar råda.
Ser ett uttalande av doktor Anders Blaxhult i Svd,han är specialist på epidemilogen och tillika överläkare på smittskyddsinstitutet:"när det gäller narkomaner sprids smittan via delade sprutor så där är det viktigt att använda egna rena verktyg för att undvika smittspridning"!

Ofta tänker jag numera på att okunniga politiker vilka drivs av olika idelogier får fatta beslut som är direkt felaktiga.
När man dessutom som politiker drivs av sin moralism då blir man en direkt fara för andra människors väl och ve!
Dessa politiker brukar alltid tala om att vi måste spara på skattebetalarnas pengar, nå ,gör nu detta och låt narkomanerna få rena verktyg!

2 kommentarer:

hpy sa...

Det ar kanske ocksa for att vi inte ser eller upptacker de nersmittade omkring oss som vi tror att det ar nagonting ovanligt som inte kan handa oss. Det ar ocksa, enligt sakkunniga, darfor att det finns sadana som tror att treterapin (eller vad det nu heter pa svensla) botar, vilket den ju inte gor, som de anser att risken ar sa liten. Men HIV dodar an idag. Och det behovs bara en enda gang for att man skall bli smittad.

Anonym sa...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate