söndag, maj 20, 2007

Palestina ,de grymma männens land!


Se på dessa unga män och vad de med sitt kroppsspråk säger oss!

Makthungriga och ur detta girighet efter att "bli någon"!
Hade de kunnat hänföras till de religiösa så hade de inte sett ut så här.Dessa män kallar sig också för "Hamas" trots att Hamasledningen tar avstånd från dem.
I Palestina har det uppstått samma typ av konflikt vilken Irland drogs med i många år.Ledningen tappar förtroendet bland en del av de unga som med vapen i hand bedriver sin egen kamp.I Baskien blev det likadant under många år.
De unga saboterar helt och hållet den ev. utveckling mot fred som kunde skönjas.

Israel har ett mycket stort ansvar inför denna utveckling.Detta land som säger sig vara det enda demokratiska landet i denna del i världen har konskekvent under alla år motarbetat att det ska bli en hederlig fred.När man förhandlar så är det ett givande och tagande men det har aldrig gällt Israel i praktiken.De bara tar!

Att föra en politik som bara håller det Palestinska folket i missär år ut och år in kan bara föra just till det läge som är nu.
Sitter de rent av och följer det inbördes dödandet i Ghaza med tillfredställelse?

Såg ett reportage på tv om en familj i Ghaza,barnen kan inte gå till skolan .De kan överhuvudtaget inte gå ut pga av skottlossning.Att gå framför ett fönster innebär livsfara och de visade upp ett kulhål inne i sitt vardagsrum där de sitter och tittar på tv i brist på annat.

Skulle du kunna tänka dig att själv tvingas att leva så?

USA som alltid är så ivriga att sprida sin "demokrati" varför har de aldrig ens försökt att tvinga Israel till en annan politik?
Tvärtom så bekostar de genom miljardanslag varje år den krigiska politik som förs.
Jag tillhör inte de som vill att Israel utplånas som stat ,så måste man nästan alltid numera lägga till i slutet av en skrivning om Israel för att slippa kallas för antisemit.
Så här är det: Israel och Palestina behöver varandra och med annan politik från bägge sidor kan man leva i fred och vara goda grannar.Detta skulle gynna hela området ekonomiskt och kulturellt.
Varför saboteras denna tanke hela tiden?




Läs för övrigt Cordelia Edvardssons utmärkta artikel i SVD


21 maj

På söndagskvällen genomförde israelerna ett par bombningar mot staden Gaza. Åtta människor dog och tiotalet skadades vid ett av anfallen, vilket enligt vittnen riktades mot en bostad som tillhör en ledande Hamasmedlem.

Bostadens ägare Khalil al-Haya satt i ett internt palestinskt fredssamtal för att följa upp vapenvilan som trätt i kraft mellan Hamas och al-Fatah dagen före. Hans familj utplånades när ett rum i huset träffades.

Israel sade endast att en robot träffat en grupp beväpnade män på en gata i staden.

Vid en attack riktad mot en misstänkt verkstad för rakettillverkning dog en man. Palestinierna sade dock att byggnaden var ett stenhuggeri.


I Libanon har Palestinska islamister anfallit armen:

helgen upplevde libaneserna de värsta inhemska striderna i sitt land sedan det 15 år långa inbördeskriget som blossade upp 1975.

Striderna bröt ut på natten till söndagen intill Nahr el-Barid nära hamnstaden Tripoli i norra Libanon. Minst 50 människor dödades varav tiotalet civila inne i lägret. I strider utanför lägret dog minst 15 människor som sades tillhöra den sunnitiska gruppen Fatah al-Islam, med anknytning till al-Qaida, när krigsmakten stormade byggnader i Tripoli.

Den libanesiska armén utsatte lägret för intensiv stridsvagnseld, granat- och automatvapenbeskjutning riktad mot militanta ställningar. Huruvida fler än civila dödades eller sårades i lägret var dock oklart under natten till måndagen.

Beskeden om hur striderna blossade upp är motstridiga. Talesfolk för Fatah al-Islam sade att krigsmakten angrepp var oprovocerat, medan militären uppgav att soldater först blivit beskjutna inifrån flyktinglägret.

Libanons militär har hållit Nahr el-Bared under stark övervakning sedan sprängattentaten mot två bussar i de kristna delarna av Beirut i februari. Fyra medlemmar i Fatah al-Islam anklagas för delaktighet i dådet som tog tre civilas liv.

Sent på söndagskvällen exploderade en sprängladdning under eller intill en bil nära ett stort varuhus i Beirut. Trots att smällen var oerhört kraftig och hördes runt om i huvudstaden kom relativt få människor till skada. Minst en människa dödades och drygt tio personer skadades.

Den omkomna, en 63-årig kvinna, fick delar av en vägg över sig när ett hus en bit ifrån explosionsplatsen kollapsade av tryckvågen.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate