fredag, mars 09, 2007

Varför ska Sverige vara bäst i Europa?

När jag ser denna statistik framför mig så ställer jag mig frågan varför inte EU på ett rättvist sätt börjar att kvotera dessa flyktingar till alla Europas stater.Att ingå i EU borde också innebära samma skyldigheter för alla stater att ta emot flyktingar annars borde man inte vara medlem.

Det är på det här sättet man göder olika extrema partier som är emot invandring . Vi har redan problem på många håll i vårt land och behöver inte mer.Statens och riksdagens dåliga politik sedan åratal genererar rasism.
Hur många är det inte som inser att alla dessa flyktingar måste kosta ofantliga summor varje år.Pengar måste tas någonstans ifrån och de dåliga pensioner som folk får nu kanske har sin rimliga förklaring? Visst är det så att myndigheterna "mörkar" de faktiska kostnaderna för invandringens baksida.
Gå bara in på de stora fängelserna och kolla vilka som sitter där för en kostnad av ca 10.000 kronor om dagen för att sedan utvisas i bästa fall efter 10 år.
Vilka skolor är det som har de värsta problemen med bråk och skadegörelse? Inget är konstigt med detta ,det går inte att klumpa ihop folk så som man gör och jag har påpekat detta många gånger förut.
Det hjälpte tyvärr inte med en ny regering utan de fortsätter exakt samma sossepolitik som tidigare regering förde.(S+Mp+V)

PS Detta gäller också den usla lag om avlyssning av telefonsamtal och mail som Försvarets Radioanstalt ska få rätt att utöva.Kan bara hålla med Svenska Dagbladets ledaredaktion som idag fäller detta lysande uttalande:"Man måste få kunna tala i mobilen utan känslan av att ha en liten Odenberg på Axeln".

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, ramlade in på din blogg och kände att jag ville kommentera på detta inlägg.

För det första; ja, andra EU stater borde ta sitt ansvar och ta in flyktingar. Flyktingpolitiken i EU är fruktansvärt och bortsätt från USA, relativt unik. Afganistan är det land I världen som tar emot flest invandrare i världen och där strömmar folk in och ut i landet i tusentals utan några större problem.

För det andra; konstnaderna för invandringen är inte ett själigt argument för främlingsfientlighet. Vem som helst som kollar upp detta med dessa "kostnader" kommer att förstå följande:

1) Folkhemmet och välfärdssamhället kunde byggas upp tack vare invandringen under 60- och 50-talet. Vuxna invandrare som kommer till Sverige och betalar skatt bidrar till överskott i Kassan då de som barn inte nyttjade skattemedel. Och trots fördomar så måste jag tyvärr säga att majoriteten av alla invandrare har ett jobb och betalar skatt precis som alla andra

2)Sverige får bidrag från internationella freds/hjälps organisationer (typ FN:s flyktingkommissariat) för att ta emot Invandrare. Exakt vart pengarna kommer ifrån och hur mycket det är per invandrad individ vet jag inte, men så funkar det i alla fall.

3) Har man en förståelse för ekonomihistoria borde man kunna dra den slutsatsen att tillskott av befolkning i ett visst område inte bara genererar fler utgifter för exempelvis kommunen (skola, dagis, sjukvård etc) men även genererar fler skattemedel och fler jobb. Så fort folk tänker invandrare till en kommun, tänker de enbart på utgifterna detta innebär och räknar då inte med att dessa utgifter kommer att betalas tillbaka gånger 1000 när dessa väl kommer ut i arbetslivet.

4) Svenskar köper varje år godis för mer pengar än vad invandringen "kostar". Sug på den du.

Jag tycker att det är sorgligt om det är så att du har köpt denna fördom om att "invandrare begår fler brott än svenskar"; eller att invandrare är överrepresenterade i sveriges fängelser. För det första är det näst intill omöjligt att majoriteten av de som sitter i fängelse är invandrare eftersom att svenkar är en klar majoritet av sveriges befolkning och den självklara slutsatsen blir att majoriteten av alla i fängelser är svenskar. Sedan när man talar om att invandrare är överrepresenterade så glömmer man för det första bort att "invandrare" inte är en homogen grupp och sedan att "invandrare" tillhör sveriges underklass. Det är bevisat i alla länder i världen att människor med underklass- och arbetarklassbakgrund är överrepresenterade i fängelser, på grund av de uppenbart usla förhållanderna som de lever under. Om du skulle se ett svenskt fängelse skulle du se att majoriteten av fångarna, oavsett etnecitet, är under- eller arbetarklass.
Den statistiken som främlingsfientliga organisationer brukar använda sig av grund till deras usla argument är en rapport från 1996 som visar att mellan 1985-1989 begicks 14% av brotten i sverige av personen med invandrarbakgrund. Vad man dock inte brukar tala om är att hälften av dessa brott begicks av personer med nordiskt ursprung.

Visst mörkar regeringen, de mörkar faktumet att invandrare inte är en sådan stor belastning på samhället som folk försöker påstå, de mörkar att de inte tar in någon i landet utan att ha fått betalt för det. Du har rätt i att det inte går att klumpa ihop folk; integrationen i detta land är fördjävligt. Du kanske menar väl med ditt inlägg, men dina argument bottnar sig i fördomar och ignorans. Det finns stora problem i Sverige vad gäller integration och den uppenbara sociala misären som existerar ute i "förorterna" i de större städerna. Men när man belyser problemet utgår man alltid från att det är invandrare och invandringen som är problemet. Inte regeringens usla flyktingpolitik, inte regerings usla halvdanna försök till att integrera de "nya svenskarna" och framför allt inte den allmänt utbredda rasismen; de fördomar som vilken vanlig Svensson som helst ofta går och bär på som i längden leder till att invandrare särbehandlas och diskrimineras på en daglig basis.

Tack för mig. Trevligt att råkas.

hogrelius sa...

Det är de sk kvotflyktingarna som Sverige får betalt av Fn för att ta hand om och det är dessvärre ett mindretal av våra invandrare som kommer den vägen.Tyvärr säger jag för det är detta problem som jag skulle vilja komma åt.Det är bättre att FN eller EU tar tagi detta med flyktingar och kvoterar ut dem över världen rättvist så långt det går.Att jag tog upp dessa siffror om Irakflyktingar är ett sätt att åskådliggöra att hela flyktingfrågan håller på att kantra i Europa.
Visst är det så att vi behöver invandring för att klara vårt samhälle,så har det alltid varit.Felet är att förra regeringen och tydligen den nuvarande inte tänker förbättra något alls.Det är inhumant att sätta människor i ghetton.Jag bodde i Malmö i 26 år,arbetade med dessa grupper av befolkningen i många år och såg det tröstlösa i deras liv.Soss år ut och år in,deras barn hamnade i samma sits.Naturligtvis stiger brottsligheten i såna grupper av människor som får leva på marginalen kanske resten av sitt liv.Sverige kommer inte från en massa onödiga kostnader tack vare detta.Det är inte invandrarnas fel utan det är politikerna av alla färger som får ta på sig detta.Bodde själv 6 år i Rosengård och har sett alla dessa probelm in på bara kroppen.Det är ytterst sällan ansvariga poltiker bor i såna områden,de sköter sin debatt från sina borgar någon annan stans.Det är inte ett dugg underligt då om man inte förstår vad som händer nere i Skåne tex SD:s framgångar i Landskrona!Du vet själv att om du blir av med ditt arbete och hamnar på marginalen så kanske man tillslut också tycker att det är konstigt att samhället omkring dig har råd med sossbidrag till tex 15000 människor i Rosengård eller pension till all sk anhöriginvandring!

Anonym sa...

Fran, dina argument haltar. Den invandring sverige hade pa 50-60-talen var helt annorlunda an den vi har nu. Forr hade vi invandra som kom hit med syftet att arbeta och tjana pengar, de hjalpte bygga upp landet. De flesta som kommer nu kommer med avsikt att INTE jobba, de betalar hoga belopp for att smugglas in till sverige med forhoppningen om att blir forsorjda resten av livet, det ar ingen arbetskraftinvanding, enabrt 3% av de som kommer beraknas komma for att arbeta, resten vill leva pa bidrag, och fixa autogiro och kan sedan aka tillbaks till sitt hemland med pension fran sverige, dina skattepengar gar dit. 300 miljarder i ar, koper vi godis for mer an det, du fantiserar, var far du dina uppgifter ifran? Bevisa att sverige far bidrag fran FN, om det vore sant sa ar det en droppe i havet. Du frantiserar igen nar du sajer att det betalar sej om en invandrare far jobb, det tar 35 ar innan det betalar sej i ett samhalle for en ny person som arbetar, men over 90% ar sysslolosa. 300 miljarder, inser du vilka belopp det handlar om, da har vi inte ens raknat med brottsligheten. Runt 50% av alla tjejer mellan 15-35 kommer att bli valdtagna innan dom blir 35 ar gamla. Det ar ju inte bara kostnaderna att fundera pa, eller hur Fran?

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate