fredag, mars 16, 2007

Orwells 1984 är här!

Cordelia Edvardsson avslutar sin krönika idagens Svenska Dagbladet på detta sätt som ni ser ovan.
Det finns tyvärr en tradition i vårt land att alltid lita på överheten,så var det under den sk IB-affären 1973 också.Läs mer på FiB/kulturfront om detta!


Ett litet exempel,jag sålde ca 20-30 exemplar av varje nummer ute i stålverket Gränges Nyby.Efter IB-affären så sålde jag 2 ex.
Funderade mycket över varför försäljningen sjönk men ingen ville ge mig något vettigt skäl när jag frågade.På en fest några år efteråt så fyllnade en av fackets killar tillika sossepamp och tog sig ett "förtroligt" samtal med mig!
Det han då berättade är fortfarande häpnadsväckande:från centralt Sossehåll i Stockholm hade det utgått "order" om att alla socialdemokrater skulle upphöra att köpa o stödja Folket i Bild!!
Ibland brukar man säga att kommunistiska partier har en "Stalinistisk" struktur,dvs lyder order uppifrån.Nu visade det sig att SAP hade samma förhållningssätt till demokratin.Medlemmarna fick inte ta ställning själv utan det förväntades att de skulle upphöra med stödet till Fib.

NU när regeringen vill införa en ny lag om att FRA (Försvarets radioanstalt) ska få avlyssna alla telesamtal samt kunna kolla alla email då finns det tyvärr få som reagerar på detta.Sossarna med Bodström ville egentligen ha samma lag tidigare men nu när de är i opposition så konstrar de lite för att visa lite makt.Någonstans i lagen står det att det bara gäller sk trafik med utlandet men de flesta upplysta människor vet att det mesta av internettrafiken går över servers över hela världen även om man skriver inom Sverige.
När kommer nästa lag som säger att posten ska få öppna all papperspost?
De som vill skicka instruktioner om terror kanske undviker internet och telefoner och kommer att använda sig av snigelposten ?

1973 fanns det en livaktig vänster i vårt land vilken ändå kunde föra ut såna här frågor på ett annat sätt än vad som sker idag.Är det fel på vår ungdom idag eller är det så som Cordelia skriver att de är så falskt invaggde i bomullstrygghet numera i vårt land så de inte reagerar över någonting viktigt längre? Det kanske är viktigare att reagera över hur en viss amatör klarar sig i idol eller i melodifestivalen?
Är det så då måste vi vuxna ta på oss ansvaret.

Det ironiska är att mängder av de som kämpade mot IB och SAPOs avlyssningar och spionverksamhet är de som producera all skit på div. reklamtvbolag samt sitter och styr på de stora tidningarna.Tom på Svd ser jag åtminstone 5 fd kämpar från den tiden men inte fan säger de något i sin tidning utan glädjande nog sköter ledarredaktionen detta på ett utmärkt sätt.
Idag får man lita på moderaterna på Svenskan att de för kampen om tryck och yttrandefriheten samt kampen mot kontrollsamhället vidare!

1 kommentar:

Robin H sa...

Tja!
Blev supersnyggt med ditt nya utseende på bloggen!
Kram

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate