onsdag, februari 14, 2007

KONSUM GUBBÄNGEN

Jag brukar någon gång då och då handla matvaror på Konsum . Gick in där idag och kom ut med ett par kassar fulla med vanlig mat.
Eftersom jag sedan snart 20 år är med i GFK:s prispanel och scannar in alla streckkoder samt skickar priser och andra uppgifter ner till kontoret i Lund så blir jag prismedveten.
Suckar när jag knappar in varorna och ser att de flesta ligger flera kronor mer per vara mot de andra affärerna som jag brukar handla i. (ICA,VI,Lidl och Neto)
Reagerade mest mot ett paket djupfrysta köttbullar a 600 gram, Konsum tog 40.50 för detta paket.I de andra affärerna får man ett kilo för samma pris.
Totalsumman på kvittot blev 282 kr och det är sällan jag kommer så högt upp i pris för ungefär samma varor på andra ställen.

Låt oss tänka tanken att jag alltid skulle handla där då är det lätt att räkna ut att det är många tusen kronor som man kastar bort i onödan.

Ser när jag går där att det är övervägande pensionärer idag när jag handlar,de har nog gått på PRO:s resultat av sina prisundersökningar som lägger Konsum som etta vad gäller låga priser.Alla andra prisundersökningar visar ju på helt andra resultat! De gamla är trogna kunder sedan de var unga och gick på myten om att Konsum ägs av sina medlemmar och att det är dom som styr.
Jag har suttit i Konsum-Domus i Eskilstuna i flera år men insåg att man inte hade mycket inflytande alls över varken drift eller vilka varor som skulle säljas.

Nå, var och en gör med sina pengar vad de vill men jag föredrar att kunna använda dem till vettigare saker.

1 kommentar:

hpy sa...

Gamla vanor sitter hart i.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate