torsdag, februari 01, 2007

Hotmail plus!




Nya Windows Vista sågas av experternaMicrosofts jättesatsning på operativsystemet Vista sågas av experterna.Dyrt, ofärdigt och sämre än föregångaren XP, lyder domen.- Jag vill varna från att köpa Vista, säger Expressens teknikreporter Fredrik Granlund.

Hälften av programmen funkar inte i Vista

Problem för användarna av det nya operativsystemet
Vartannat program funkar inte i Vista.
Hela 20 av 46 vanligt förekommande program kan fungera dåligt i det nya operativsystemet.
Det visar en granskning som PC för alla har gjort.
space


Kultur

Spåmannen Gates
Senast uppdaterad 1 februari 2007 23:24

Världen lyssnar på på Bill Gates – också när han har fel, konstaterar Tobias Olsson.

Bill Gates har en faiblesse för spekulativ framtidsspaning. I samband med World Economic Forum 2004 förutspådde han att spamproblemen skulle vara historia inom två år. Det räcker med en granskning av den egna inkorgen för att se att han hade fel.

Vid årets Davosmöte slog spåmannen till igen. Han gav televisionen fem år. Därefter har vi tröttnat på att se på tv efter fasta tablåer och använder istället datorn som bas för en ny typ av tittande, menade han. Vad Gates förutspår är inget mindre än att världen fram till 2012 vänjer sig av med en av det senaste halvseklets mest etablerade vanor. Han har förstås fel igen, men det gör inte hans siande ointressant.

Det är något intressant med sådana här förutsägelser: Om rätt person gör dem blir de gärna återkommande mantran, oberoende av deras grad av verklighetsförankring. Och trots att Gates spådomar är obetydligt bättre underbyggda än Ines Uusmanns famösa betraktelse av internet som en fluga, efterfrågas hans spekulationer gång på gång: Ge oss mera, Bill! Money talks, världen lyssnar.

TOBIAS OLSSON
medieforskare, Lunds och Växjö universitet

Jag har sedan ett par år kostat på mig extra utrymme på hotmail.Nu använder jag ju inte Microsoft mer än i nödfall och jag behöver heller inte extra utrymme hos dem eftersom jag har Googles G-mail gratis med obegränsat utrymme.Nå,jag gick in på sidan där mina uppgifter fanns och trodde att jag skulle kunna ta bort mina uppgifter angående den automatiska betalningen av utrymmet.
Ånej så lätt skulle det inte visa sig vara.nej då,jag var tvungen att fylla i en blankett med massor med uppgifter som de redan har och skicka den till deras support.Krångel ,krångel hela tiden med detta system.Jag är så glad att jag har lämnat Microsoft till förmån för det fria OP-systemet Ubuntu!
Allt är gratis där,bara ladda ner från nätet och bränna en ISO-cd.Sätta den i sin dator och börja installera.Vill man så tar den bort Windows eller vill man ha kvar den och köra bägge systemen ibland så går detta bra också. http://ubuntu-se.org/ Gå dit och kolla och ta ner UBUNTU eller för all del KUBUNTU som bygger på KDE vilket innebär fin grafik ungefär som vissa kommersiella Linuxprogram!Det går f.ö. bra att ha bägge programmen på sin dator och växla mellan dem när man känner för detta! Lycka till!
http://www.kubuntu.org/












3 kommentarer:

Robin H sa...

Det är bra Bosse - kämpa på för Linux! Windows kommer nog aldrig vara gratis men förhoppningsvis kanske de sänker kostnaderna för deras uppdateringar och program när de märker hur pass populär Linux verkligen Är!

Anonym sa...

Vi testade faktsiskt ubuntu i en vecka men det var inget för oss:)

hpy sa...

Jag har aldrig provat pa Linux, men ar ju ingen specialist heller. Ha det sa gott!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate