lördag, november 11, 2006

Slöjan....

De Iranska kvinnorna i Malmö demonstrerar mot att kvinnor ska påtvingas "huckle"!

Nu säger ju många muslimska kvinnor att de har valt själv men valfrihet kan ju alltid diskuteras. Om man växer upp i en familj där männens värderingar är det som bestämmer i allt och man sätter på flickor detta "huckle" redan i femårsålder , vad har de för chans att bestämma då?
När de blir äldre så är de så involverade i detta tänkande så de säger att de "valt" själv.Så är det ju med alla värderingar som påtrycks oss människor,vi svennar har ju också värderingar som vi får med oss från barnsben.

Att bryta med invanda vanor är ju mycket svårt .Är man dessutom hela tiden utsatt för konstant press från sin omgivning hur lätt är det då att förändra vanor eller uppfattningar.

Men jag tycker att alla muslimska män borde fråga sig varför just kvinnor ska dölja sitt hår? Varför inte männens hår?

Män , även muslimer badar ju i kortbyxor men kvinnor får överhuvudtaget inte bada offentligt.

Åtskillnad (apartheid) råder ju i Muslimska samhällen och det är ju ungefär som det var i vårt samhälle förr i tiden.I ett modernt samhälle fungerar inte sådant. Även Muslimer måste inse att man måste kunna förändra tro och innehåll så det passar idag!


2 kommentarer:

hpy sa...

Det ar sallanpressen talar om demonstrationer at det har hallet. Det maste vara intressantare att tala och skriva at motsatt hall...

hogrelius sa...

Det är mycket som pressen inte talar om.Hörde på radion att Linda Ronstad hade blivit utkastad från ett av de större hotellen i Las Vegas där hon uppträdde.Hon hade i ett mellansnack kritiserat Bush och kriget i Irak.Hon blev av med rummet och sitt jobb.1700 radiostationer kasserade hennes skivor oss. Inga tidningar i USA skrev om detta!!Vi vill inte ha hit den kulturen iEuropa, vi vill kunna ha tryck och yttranfrihet!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate