fredag, november 24, 2006

Att äta eller inte äta!

Det äts ju mycket skräpmat i vårt land med sjukdomar och övervikt som följd.Läsk och godis i mängder säljs ju oerhört mycket,jämför man med hur det såg ut i en affär i min barndom så känner man inte igen sig.När man fick 10 öre av morsan när det var lördag så fick man lite karameller i botten på en påse och det var man nöjd med.Idag fyller undomarna sina påsar med upp till ett kilo utan att blinka.Det säger sig själv att det aldrig kan vara nyttigt att vräka i sig såna mängder titt som tätt.
Det sägs att vi är så kloka nuförtiden mot förr men jag kan inte förstå vari denna klokskap handlar om? Det står rapporter om att det är farligt att tala för länge i en sladdlös telefon ändå så snackas det mer i såna än någonsin.Det skrivs ofta att sk hörsnäckor till mp3 -spelare förstör hörseln ändå så ser jag mängder av människor som sitter och har dånande musik i sina öron.(Hur ska de höra om ca 10 år? Bilarna släpper ur sig skit så att naturen förstörs ,ändå åker man bil mer än någonsin.

Det äts alltså massor med totalt onyttig mat varje dag och viktkurvorna totalt i riket bara pekar uppåt. Klokskapen var är den?
Människor som har torskat på det här med att äta fel och mycket vid fel tidpunkter kanske förstår innerst inne hur fel det är.Det hjälper ofta inte att ställa dessa nakna framför en spegel ,de går då strax bara till skåpet och tröstäter ännu mer.En besvärlig situation men hade det rört sig om alkoholism så hade ju receptet varit att helt avstå från det skadliga.
De som tröstäter vill och kan inte tydligen inte ta till sig att de måste lägga om sina kostvanor samt träna o röra på sig som de aldrig gjort förut.
Har man utvecklat ett sk sockerberoende så måste man vara tuff mot sig själv och inse att man aldrig kan äta några produkter med socker i och det är svårt för socker finns ju i det mesta.
Huvudregeln måste ju ändå vara att säga NEJ till allt sådant!
Det är intressant att se på tv 3:s program där en expert går hem till folk och kollar vad de har i sina kylskåp samt att hon avlägsnar allt som är farligt för vikt o hälsa.I regel åker 90% av grejorna ut ur skåpet.
Har man problem med droger eller mat och socker då måste man inse att man aldrig mer "kan leva som vanligt" .Slut på allt som ställer till med problem och ohälsa!
Den som tror att man efter att ha gått ner x kilo eller slutat dricka en period skulle kunna återgå till någon sorts "vanlighetsdricka eller äta" kommer att misslyckas återigen!
Självförtroendet kommer åter att åka i botten med känslor av att man är värdelös och så tilltar ens missbruk igen!

1 kommentar:

hpy sa...

Vi blir bara tjockare och dovare for var dag som gar!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate