torsdag, november 09, 2006

Att stå brud!

Gårdagens publicerade text från Martin Stenmarcks nya cd gjorde att det ställdes frågor till mig.Bla om jag känner så?
Nej måste jag säga men de första åren efter att mitt äktenskap upplöstes så kändes det ofta så.
Skulle tro att det inte är något ovanligt efter långa äktenskap att man känner längtan och funderar på om det var den "enda rätta vägen"!
Ofta vill man nog försköna hur det var och bortser från varför man ändå valde att gå.

Alla förhållanden går säkert igenom åtskilliga kriser men den stora grejen är väl hur man vill handha dessa kriser. Vill man inte ens försöka att tala ut utan bara sluter sig så har man ju försatt alla chanser till något annat och kanske bättre.
Skulle vilja säga till alla som med handen på hjärtat kan säga till sig själv att de har gjort vad de kan att om inte motparten har gjort likaledes då fanns det tyvärr inget att göra.
Den andra parten har ju då inte ens försökt allt och går kanske vidare utan att ha lärt något och kommer troligtvis att återigen tids nog hamna i samma situation i nästa förhållande.

Visst är bruden på bilden ovan mycket vacker,det är ju längesedan men jag minns det som igår.Så ska det väl vara också när det har varit vackert och fint. Varför ska man gå omkring och tänka på det som var dåligt när det mesta under en lång tid ändå var så bra?
Man har en tid tillsamanns som är bra och det finns ju aldrig några garantier att det ska vara för evigt.Vad annat förresten varar för evigt?
Jag vet ialla fall att jag i mitt inre alltid kommer att bevara en känsla av kärlek till en älskad kvinna som födde mig fina barn!

2 kommentarer:

hpy sa...

Jag minns en van for lange sedan som efter skilsmassan alltid talade illa om sin fd fru och sade att hon var det varsta som nagonsin hant honom och att aktenskapet inte gett honom nagot gott.
Han hade anda en son som han tyckte mycket om, sa visst hade han haft goda erfarenheter ocksa.
Detta allmana klagande pa den fd frun irriterade mig, och jag svor att jag om jag a) gifter mig och b) skiljer mig, aldrig skulle saga att ALLT var daligt.
An sa lange har jag hallit loftet, men sa ar jag ju inte annu skild...
Vad jag menar, allt kan ju inte vara daligt, sa varfor minnas bara det?
(Hittade inte http://www.irfanview.com forresten.)

hogrelius sa...

Konstigt, när jag trycker på den länk till Irfan som anlände till min gmail så kommer jag på direkten fram till hans sida.Men om du slår ordet Irfan på Google så hittar du länkar till fler ställen att ta ner detta program.Det är ett av världens mest nerladdade bildprogram numera. Jag kände honom som ung pojke när han var student i Wien, vi mailade då o då !Tucows har hans program liksom Cnet också!Lycka till1
Kan i övrigt bara hålla med dig i vad du skriver!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate