söndag, oktober 15, 2006

Hökarängen




Det här är Lingvägen i Hökarängen,en förort till Stockholm.Det tar ca 16 minuter via tunnelbanan att åka in till centrum.Man promenerar på ca 10 min till Farsta centrum där allt finns som man behöver i varor och tjänster.
Detta centrum har för övrigt fått pris två gånger som stadens bästa!





När jag flyttade hit från Malmö så var huset trist och grått till färgen men nu är det målat och
klart och så fint det har blivit.Vi har en ung styrelse som har förstått att det är viktigt för den

mentala hälsan att ha det snyggt omkring sig och att man måste se till och hålla huset i skick så det inte ser ut som i gamla DDR. Skogen växer alldeles omkring husknuten och det var jag ju inte van vid från alla åren nere i Malmö.Det blev trist tillslut att bo både dyrt och inne i en stenöken som inte gjorde mig glad.Har inte ångrat mig en sekund att jag flyttade hit.Dessutom har jag fått ett par riktigt nära vänner som jag utan omsvep kan säga att de betyder väldigt mycket för mig.Har alltså återfått en vän som var borta ur mitt liv i 30 år.Ofta brukar man inte nå varandra efter så lång tid utan man brukar verkligen känna avståndet och inte ha så mycket att säga varandra mer. Detta gäller inte alls denna vännen utan första bokstaven och blicken kändes rätt.Nästan som ett under !Utan flytten hit så hade detta aldrig inträffat, vi bor nära varandra dessutom och har nästan samma telefonnummer!!
Det är bara att konstatera att det aldrig är försent att förändra sitt liv och sannerligen denna flytt har förändrat mitt liv till det bättre.






2 kommentarer:

hpy sa...

Det ser lugnt ut, och inte som i vissa av vara illa beryktade fororter.

hogrelius sa...

Nej här är fint men jag bor i en sk borätt inom HSB och då blir det lugnare på många sätt.Köper man sin lägenhet så köper man samtidigt lite lugn o ro.Trots att jag är pensionär så fick jag låna pengar och det är stor skillnad mot förr då banken inte ville ha pensionärer som låntagare.Trots lån så bor jag 2000 kr billigare här mot i Malmö!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate