fredag, september 29, 2006

Holding eller "hållna"!

Ett barn som växer upp utan tryggheten av kärlek drabbas ofta av vad som kallas för "holdingeffekten". Som vuxen så blir man en sökande människa på många sätt.Kanske en massa förhållanden där man ändå inte finner det man söker,man kan älska en människa men det räcker liksom inte till.Det finns vad en del säger ett svart hål inom en!Individen försöker på allehanda sätt att fylla igen detta "svarta hål" man kanske tar till alkohol eller tabletter av olika slag men det hjälper ju bara tillfälligt för roten till det onda finns ju lagrat i hjärnan.
Vissa kvinnor och män skaffar sig en annan partner vid sidan om sitt äktenskap i tron att de har funnit lösningen på sina problem.Visst kanske det känns bättre i början men verkligheten kommer ju som bekant alltid ikapp individen.
Tyvärr så förtränger många sina innersta känslor och går ett destruktivt liv till mötes.
Män som har ett dåligt liv i bakgrunden med en massa ouppklarade känslor blir ibland hustrumisshandlare och är tyvärr mycket svåra att nå med terapi ibland. För att terapi ska kunna fungera så måste man bli i ungefär samma stadium som en missbrukare av droger d.v.s man måste erkänna inför sig själv och omvärlden vem man är!Ha viljan till att förändras helt enkelt.
Förr i tiden så skickade man missbrukare och psykiskt störda på tvångsmässig behandling med lagens hjälp men i 99 % av fallen misslyckades man att förändra individens liv.Snarare förvärrades situationen för dem själv och deras anhöriga.

Att försöka göra upp med sin kärlekslösa barndom är ett måste och man ska ta fatt i chansen att sätta sig ner och tala med sina föräldrar om allt det svåra som ligger där i botten av själen.Det är aldrig försent!
Visst finns det föräldrar som inte orkar att se verkligheten i vitögat och förnekar allt men det gäller att ändå försöka och återigen försöka att komma varandra nära innan det är försent.
Ofta är det lättare att förlåta när man får höra den gamla berätta om hur dennes liv har varit.Ordet förlåt kan vara så avgörande för hur man kommer att må!
Att vara förälder är ju inte heller alltid lätt att vara, man gör det man tror är det rätta men ens barn kanske tycker efteråt att mycket var så fel.

Alla generationer ska lära sig att lyssna!Lyssna på andra.Lyssna på varandra.
Lyssna på sitt eget inre!

3 kommentarer:

hpy sa...

Jag undrar om det inte kan vara battre att hata sina forladrar om dessa varit mycket onda, i stallet for att alska och forlata dem. Det innebar ju da att man forstatt att de gjort nagot de inte borde ha gjort, tex misshandel, och gor val da ocksa att man sjalv begriper att detta inte ar nagot att gora. I manga fall sa fortsatter barnen aven som vuxna att tro att pappa och mamma alltid hade ratt - aven da de gjorde oratt, vilket innebar att de sjalva blir likadana.
En ond cirkel som det kan vara svart att komma ur, om man inte forstar vad som hant.
(Och tack for att du linkat mig, kanner mig hedrad.)

hogrelius sa...

Lättaste vägen är ju naturligtvis att hata och ta avstånd men då ger man inte sig själv chansen till ett bra liv.Hat förpestar alltid! Se bara på Palestina-Israelkonflikten.
Man behöver ju inte förlåta att man blivit slagen ,för det är ju så fel som det kan bli men man måste försöka att få sin förälder till att förstå sitt fel och att de ber om förlåtelse.Går inte det så måste man lägga det åt sidan och gå vidare i livet!

hpy sa...

Foraldrarna kan vara doda, och da kan man kanske inte mera forlata. Huvudsaken ar att man forstar att de hade fel, och att det inte ar den missbehandlade som hade fel.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate