måndag, augusti 14, 2006

Jag har fördomar.......

Igår när jag skulle åka till Uppsala med tåget så var det ju försenat och knökfullt när det kom fram till Stockholms central.Det hade ju varit reggfest och massor med ungdomar med stora ryggsäckar och tält klev av.Tyckte att det gick så sakta
för dem att komma ur vagnen och det hade ju sin förklaring. När jag stod och tittade på dem när de skulle gå ut från vagnen så finns det ju en dörr ut till "gången" fram till ytterdörren. Alla fastnade hela tiden i denna dörr som gick igen mellan de olika som passerade.Antingen var det ryggsäcken eller tältet som satt där som en stoppkloss. Varje sån dörr har en hake som gör att den hålls öppen. Ingen av dessa ungdomar kunde ha så mycket fantasi att haka fast dörren! Har ju påpekat vid många tillfällen att vårt samhälle är genomorganiserat från början till slut.Ingen ska behöva tänka själv! Förstörelsen av människan börjar den dag man lämnar barnen på dagis där de vuxna sätter igång och tar bort fantasien hos barnen,sen kommer skolan som ytterligare förstör på många sätt.
Sen ser vi vid massor av tillfällen hur hjälplösa människorna är. Inte underligt att Microsofts skräddarsydda lösningar just tilltalar vårt folk. Såg en undersökning från Tyskland ,detta av Svenskar förtalade folk och land,där använder ca 38% av de som har uppkoppling Mozilla som webläsare.I Sverige är det några futtiga procent som använder Mozilla och Linux!

Såg ytterligare en företelse idag som är irriterande och som visar att föräldrar inte vet barnens bästa.En tös på kanske 3-4 år gick omkring på Apoteket med sin mor och tösen hade hela tiden en napp i munnen samtidigt som hon snackade massor med sin mor.Talet blir ju grötigt och vi vet att det inte är bra för tändernas utveckling att ständigt ha napp i munnen. Är man vuxen ska man kunna säga NEJ till sina barn och stå fast vid det!!Vare sig det nu gäller tjat om napp eller godis eller senare i uppväxten när de kör med att "alla andra får ju"!!!
Återigen det här att vuxna abdikerar som vuxna och inte förmår ta sitt ansvar.
Läste återigen en artikel som handlade om föräldrar som gör allt för sina barn d.v.s. sk curlingföräldrar.Det är bara att göra dem en björntjänst att alltid ställa upp och att aldrig kunna hävda ett eget liv som vuxen. De blir ju utnyttjad av dessa ungdomar som i sin tur med all sannolikhet får svårigheter i sitt kommande liv om de tex träffar en partner som inte är (O)fostrad på detta dumma sätt.
Det är precis som om livet är en enda rak väg framåt, alla med lite erfarenhet vet ju att så är ju inte fallet. Har man tidigt lärt sig att tänka själv så underlättas ju ens liv på många fronter.
Grunden till att vi har fått ett sånt här samhälle är ju Socialdemokratins politik där staten ska ta hand om allting.Nu finns det ju ingen opposition i det här landet värt namnet utan alla är ju lika goda Sossar inte minst M under Reinfeldt! Stackars Svenska folk!
Inte ens kunna sätta i en ynka hake för att hålla upp en dörr!!

1 kommentar:

hpy sa...

Det ar tyvarr inte bara i Sverige manniskorna ar hjalpta for mycket. Jag tror det ar sa i hela Europa, om inte i hela vastvarlden. Vi har kanske haft det for latt.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate