torsdag, juni 15, 2006

Fortsatta funderingar om alkoholens verkningar!

Jag sitter och läser igenom olika "dagböcker" och bloggar vilka är skrivna av barn till supande föräldrar. Möter en bitterhet så jag faktiskt reagerar negativt först men sen efter ett tag så inser jag ju att en hårt supande förälder sätter så djupa spår hos barn till dessa alkoholister. En flicka berättar att hon tänkte många gånger att det vore skönt om den jävelen söp ihjäl sig.
De flesta anförvanter får djupa ärr i sin själ som dessvärre också utlöser kriser och konstigheter i deras egna liv.
När jag som far till 5 fem barn sätter mig ner och summerar mitt eget liv så finns ju den här aspekten med om att jag har varit med om att förstöra för mina barn . Särskilt min yngsta dotter var den som tog hand om mig när jag mådde illa ,svimmade eller mådde allmänt dåligt i min bakfylla . Det finns många episoder som så här många år efteråt ter sig som i en ond dröm, inte för att jag någonsin blev våldsam men det händer ju alltid så mycket annat negativt omkring fylla.
Bråk mellan man o kvinna med höga röster måste ju för ett barn te sig som mycket skrämmande.
När man som jag nämnde tidigare till och med önskar livet ur sin fader , då är det ju total kris i en familj. Önskar ibland att kvinnorna i dessa familjer vore starkare och faktiskt kastade ut en sådan man. Nu är ofta hela familjen sk medberoende och tar hand om denna man i ur och skur vilket innebär att han kan supa på som om inget har hänt.
Det kan te sig hårt att jag säger att man ska kasta ut en sådan man , kanske till bostadslöshet eller annat elände men han ska ställas inför valet att sluta och dricka eller att få gå!
Alla har ett val i sina liv!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate