torsdag, juni 29, 2006

Det var en gång.........

Så började ju alla sagor förr i tiden, hur de börjar idag vet jag inte längre. Samma sak vad gäller politiken. Under många år var jag en aktivist på vänsterkanten med snudd på en religiös övertro på att det skulle gå att frälsa folket. Beväpnad med Mao:s lilla röda läste jag citat för mina arbetskamrater på nätterna när vi satt på jobbet och hade paus. Utmålade Kina som det nya himmelriket där cheferna minsann jobbade på golvet då o då under samma omständigheter som de vanliga knegarna. När jag 1976 fick komma till Kina genom mitt medlemskap och aktivitet inom Svensk-Kinesiska Vänskapsförbundet så fick min tro på Kina en törn.Insåg efter ett par veckor att det inte fanns någon fri debatt där utan alla rapade upp samma läxa var man än kom.Sk demokratisk centralism rådde och det innebar att folk sa det de blev tillsagda att säga.
Sånt är livet ,man tar till sig om man vill och orkar och får nya uppfattningar och insikter. Alla förmår inte detta utan precis som många andra så stelnar man i sina uppfattningar vare sig det gäller musik eller politik eller vad man äter.
När nyfikenheten upphör i en människas liv så stagnerar man ju naturligtvis.Tänk er en konstnär som bara tillslut målar samma motiv såsom Wallanders far gjorde, trist!
När jag ibland hör gamla "kamrater" orda om alltings jävlighet och märker att de har inte förflyttat sig en tum i sina uppfattningat på 35 år då tar jag mig åt pannan och inser att deras politiska tro har övergått till religion.
Säger man USA så gör de nästan korstecken och mumlar något om djävulen.
Idag har de inte Kina som Guds rike för de har ju hängett sig åt Mammon. Alltid finner de något nytt att dyrka , en del gamla "kamrater " hänger sig åt att förklara för de som de möter att fd Jugoslavien minsann har varit utsatt för den stora satan andra pekar på Irak osv.
Det finns en otäck tendens att inte vilja ta avstånd från terror utan man har alltid någon "förklaring" att komma med.
Till skillnad mot åren 68-76 så är de så få idag så de är inte mycket att bry sig om, kufar är de och vem bryr sig?
 Posted by Picasa

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate