torsdag, mars 16, 2006

Avskyvärda människor!

En politiker eller en hög tjänsteman har ett helt annat pensionssystem mot det som riksdagen har bestämt att Svenska folket ska ha.
De har skapat två helt olika system inom vårt land. Flertalet får sin lapp i brevlådan med en prognos hur det kan bli, om Sverige går dåligt så får vi mindre pension osv.
Den nya överklassen (Politiker,höga tjänstemän,ägare osv) har fast procent på sin årsinkomst.Tex systembolagets Anitra Steen kommer att få 70% av sin lön i pension för tid och evighet! Har man då en lön på mellan 1.5 till 10 mille så är det ju lätt att se vad de får per månad plus sin vanliga pension som också blir väldigt hög eftersom de har tjänat bra .De har då också haft råd att placera massor med pengar på en privat pensionslösning som staten dessutom är med att betalar på eftersom den är till viss procent avdragsgill på deklarationen.
Visste du att Sverige är det land i Europa som har mest förmånliga avdrag för de som tjänar bra! I övriga länder så har man ingen rätt alls att dra av för båtar eller annan lyx.De har alltid resonerat som så att ska man köpa något med lån så får man stå för hela kostnaden själv.
Efter alla dessa år av sk arbetarstyre så har de bättre bemedlade det hur bra som helst.
Höga sossar har bara sett till att de själv har fått det lika bra, de tillsätter sina vänner på höga poster.Man använder dessa poster som tex landshövding eller ambassadör eller vattenfallsdirektör som mutor åt "sitt" folk! De sitter och fixar till sig bonus på samma sätt som övriga direktörer inom den privata sektorn gör.
Vad ska vi som folk göra för att få ändring.Rösta på annat parti när så gott som alla partier sitter med händerna i syltburken?
Stanna hemma? nej ,det är ingen bra lösning för då får de bara ännu mer fritt fram som historien visat i USA där halva befolkningen skiter i att rösta.
Man kan ju proteströsta genom att lägga sin röst på tex FI och Gudrun S!
Ja, det är en trist utveckling vi har sett de senaste tjugo åren med en hög arbetslöshet bland de unga! Alla dessa pengar som nu har överförts till de "rika" hade behövts till att bekämpa denna arbetslöshet.Nej,deras jävla lösning är att tala om för oss att vi måste jobba längre,helst tills vi är 70!!!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate