tisdag, februari 28, 2006

Olof Palme

Mordet på Olof Palme Idag 06:31
Jag minns dagen för 20 år sedan glasklart.När jag steg upp på morgonen så hade jag inget hört för jag hade fullt upp med att få på mina barn kläder och att de skulle till dagis.Började jobba på sjukhuset klockan sju och kommer ner och får syn på att alla har samlats framför tv:en! Vad är det ,frågar jag. Olof Palme är mördad får jag till svar!
Då infinner sig en overklig känsla inom mig, sånt händer inte i vårt land!!
Men de visar på tv bilder från Sveavägen i Stockholm och har rapporter från sjukhuset där de tog in honom och där bekräftas det att han är död!
Tjugo år har gått och ett faktum är att hela politiken vreds nästan över en natt till en annan politik mot vad vi hade.Solidariteten i vårt samhälle och med andra folk försvann rätt så snart,ett hårdare o kallare samhälle växte fram med rekordfart.
Det fanns de som såg mordet på Palme som ett slags statskupp som var beställd av dunkla krafter. Nu visar det sig att allt talar för att det var den ökände Christer Pettersson som sköt fel person så som ryktet i många år har gått i undre världen.Han glappade ju med truten ibland när han var berusad.
Det var aldrig meningen att Palme skulle dödas, det är underligt vad ett misstag kan ställa till för ett helt land! Det har under många år varit ett trauma för många i vår nation.Så många teorier och olika sk polisspår som har uppstått, där ser man vad olika rykten och myter föds efter ett sånt här mord.
Sverige var ett unikt land på den tiden på många sätt, vanligt folk hade det bättre och tryggare .Nu är vi bara ett land bland alla andra med hög arbetslöshet, mygel,gangsters och en regering som sitter och slirar och berikar sig själv,helt annorlunda mot Olof Palme.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate