onsdag, januari 25, 2006

HIV och blödarsjuka!

HIV Positiv! Idag 05:06
Landet lagom rullades på nytt upp i Uppdrag granskning igår kväll och jag kom att börja fundera på livets olikheter när jag lyssnade på radion just nu. I diektsändning snackade reportern med en man som bodde i Singapore med sina två barn. Hade ju ett välbetalt arbete och trivdes med livet väldigt väl.Jobbade säkert hårt och hade det bra och inget ont i det. Ändå så gnager programmet från igår med dessa stackars människor som föddes med blödarsjuka och genom det Svenska statliga läkemedelsföretaget med berott mod blev smittade med HIV av sin medicin. De blandade ej testat blod med rent blod och tillverkade medel mot blödarsjukan.I andra länder där man också gjorde så fick de ansvariga ta sitt ansvar och ställdes inför rätta och dömdes vilket också innebar skadestånd till de drabbade. I landet lagom så blev det utredning i vanlig ordning och så locket på och efter 20 år så kämpar de få överlevande för sin rätt.Under dessa år så har huvudelen av de smittade avlidit, fem partners blev smittade också av HIV och har avlidit. Barn förlorade bägge föräldrarna genom detta djävulska tilltag.
De överlevande går nu på bromsmedicin samt sin medicin mot blödarsjukan och det rör sig om ca 20 tabletter om dagen. De har aldrig fått en ursäkt från samhället och de företag (staten) som har gjort deras tillvaro så förfärlig.De fick ca en helvmiljon i skadestånd men slå ut detta på 20 år så är det ju en droppe i havet om man ser till deras och anförvanternas plågade liv.
Socilademokratin går åter ut i val med sina löften men som vanligt innehåller de ingenting för de värst drabbade i vårt samhälle tex de här HIV sjuka som genom "slarv" fick denna sjukdom.Uppdrag granskning är snart sagt den enda "instans" orättfärdigt drabbade människor kan vända sig till, var är tidningarna nu för tiden ? Grävande journalister , vad är det i dessa tider där tidningar fylls av skvaller. Gå igenom AB och Expressen ett par dagar och se vad de skriver om!
Vårt folk dränks i skit från dessa sk nyhetsmedia och tyvärr verkar det som om väldigt många inte förmår att värja sig från denna skit.
Statsminister Persson borde "grillas" i dessa stora tidningar över sin orättfärdiga politik och sina halvlögner men det ser man inte röken av.Det "stora" Partiet borde ha sett till att de blödarsjuka inte hade behövt processa om sin rätt till ett bra skadestånd.
Persson och andra skulle precis som de ansvariga i Japan gått ner på knä och slå sin panna mot jorden och bett om ursäkt!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate